Είστε εδώ

Καλως ήρθατε στο eka yoga studio

eka είναι ο σανσκριτικός αριθμός ένα.

Η μονάδα και το όλον.

Είναι η μία ουσία στην οποία λύνεται κάθε αντίθεση

(μέσα ή έξω, εγώ ή αυτό…).

Είναι ο προσωπικός μας δρόμος, η ενότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, η  ειρήνη  με όλα τα πλάσματα. Η ζωή και ο συνδετικός της ιστός.

Eka είναι μία γαλήνια εισπνοή.

Eka είναι μία συλλογική εκπνοή.

Eka είναι έμπνευση. 

 

To eka yoga studio ιδρύθηκε το 2017 από τον Κωστή Αμέντα. Με αφοσίωση στην ζωντανή παράδοση της yoga φιλοδοξεί να είναι ένας φιλόξενος χώρος άσκησης, προσωπικής εξερεύνησης και συνάντησης.  (διδάσκουν:)

Σκοπεύουμε στην ψυχική και σωματική ευεξία μέσω της άσκησης. Tο πρόγραμμα του studio προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές πρακτικές θέλοντας να μένει προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα φάσμα αναγκών και δυνατοτήτων. (Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές των μαθημάτων εδώ:)

Βλέπουμε την yoga σαν συνολική πρακτική που αγκαλιάζει  ταυτόχρονα το σώμα και το πνεύμα, τις αισθήσεις και το νου. Μία ζωντανή παράδοση που εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν σταματάει να εξελίσσεται και πιο πρόσφατα να συνδιαλέγεται και να αφομοιώνει νέες ιδέες από τα πεδία της ανατομίας, της ψυχολογίας, της βιο-μηχανικής και της νευροβιολογίας. Yoga για εμάς είναι η τέχνη που μετουσιώνει την γνώση σε εμπειρία, την εμπειρία σε σοφία.

Θεωρούμε την sangha (πνευματική κοινότητα, η ομάδα των συνασκούμενων) αναπόσπαστο κομμάτι μίας ουσιαστικής και ολοκληρωμένης πρακτικής. Το eka yoga studio λειτουργεί και σαν χώρος συνάντησης και κοινωνικοποίησης ανάμεσα στους ασκούμενους. Το λιτό και γαλήνιο περιβάλλον σε συνδυασμό με τα διάφορα σεμινάρια και εκδηλώσεις που διοργανώνονται, το μειωμένο τιμολόγιο σε φοιτητές και ανέργους και τις πρωτοβουλίες για βοήθεια/ εθελοντισμό που ξεκινούν από τους ανθρώπους του studio (δασκάλους και μαθητές) δίνουν στο eka yoga τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

Το eka yoga studio βρίσκεται στην όμορφη και ήσυχη γειτονιά της Καισαριανής, μια ανάσα από την πλατεία, στην γωνία Αναξαγόρα 30 και Ηρώων Πολυτεχνείου. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία απευθυνθείτε στο 6936129243 ή στο 2110152420 ή ηλεκτρονικά στο [email protected] ή συμβουλευτείτε το πρόγραμμα και ελάτε για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.